Olaszország Nagykövetsége

Post Reply
User avatar
Csaboleon
Olaszország
Posts: 162
Joined: 2017. May 12., Friday 19:59
Location: Budapest

Olaszország Nagykövetsége

Post by Csaboleon »

Üdvözöljük Olaszország Nagykövetségén!

Image
Image
User avatar
Trabant
India
Posts: 235
Joined: 2016. September 27., Tuesday 14:35

Re: Olaszország Nagykövetsége

Post by Trabant »

(Üzenet az Olasz Köztársaság Kormányának; ádatja: Dimitrisz Karagiannisz külügyminiszter Olaszország athéni nagykövetének)

Tisztelt Külügyminiszter Úr!

A Görög Köztársaság Kormányának és népének nevében üdvözlöm az olasz kormányt és nemzetet. Népeink történelmi kapcsolatai évezredekre nyúlnak vissza: kultúráink az itáliai és szicíliai görög telepesektől a görög-római bizánci államiságon és az itáliai reneszánszon át a 20. századig közel háromezer éve inspirálják és gazdagítják egymást, és a kevésbé pozitív fejezetek után is közeli testvérnépként tekintünk egymásra. "Una faccia, una razza."

NATO-szövetségesként Görögország üdvözli Olaszország szándékát arra, hogy jelentősebb szerepet játsszon a Földközi-tenger medencéjének stabilitásában, és különös várakozással tekintünk az együttműködés bővítésére a kelet-mediterrán térségben.

Az Európai Unió tagjaiként pedig különösen fontosnak tartjuk, hogy az elkövetkező, óriási potenciállal rendelkező évtizedben Görögország és Olaszország szorosan együttműködjön egy olyan európai közösség létrehozásában, amelyben megvalósul a mediterrán régió gazdasági felzárkózása, az északi és déli tagállamok közötti igazságos kontinentális munkamegosztás, a közös európai valuta fenntartható módon való bevezetése, az Unió fenntartható módon történő keleti irányú bővítése, valamint az intézmények belső működésének igazságos és hatékony reformja.

Ennek érdekében javasoljuk, hogy Olaszország és Görögország kezdjen mielőbbi egyeztetést a különleges dél-európai nézőpont közös képviseletéről az észak-atlanti és európai fórumokon, és együtt tegyen azért, hogy e közösségekben felgyorsuljon a közös gondolkozás és munka a 21. század kihívásainak megfelelő reformokról. E célból örömmel látnánk vendégül a tiszteletreméltó Silvio Berlusconi miniszterelnököt és kormányának gazdasági, védelmi és kül- és európai ügyekben illetékes tagjait egy Athénban tartandó legmagasabb szintű találkozóra.

Visszajelzésüket izgatottan várjuk.

Szívélyes üdvözlettel,

Dimitrisz Karagiannisz,
a Görög Köztársaság külügyminisztere
Image
Post Reply