Friss Újság (Magyarország)

Locked
User avatar
Imperator
Posts: 190
Joined: 2017. May 16., Tuesday 12:56

Friss Újság (Magyarország)

Post by Imperator »

Image


FRISS UJSÁG
XXV. évf. 84. sz. 1920.04.07. p.1.

Nyolcvanöt brassói család kálváriája
Marhaszállító kocsiban – Brassótól Budapestig – Kassán át


Husvét hétfőn érkezett Budapestre a Brassóból kiutasitott közalkalmazottaknak egy nagyobb csoportja. Utazásuk igazi példája annak, hogy milyen embertelen módon bánnak el a románok a kiutasított magyarokkal.

Nyolcvanöt brassói magyar család 40 marhaszállitókocsiban március 16.-án indult el utjára s hogy a románok minél nagyobb szenvedéseknek tegyék ki őket, Tövisen, Apahidán, Nagybányán, Királyházán, Beregszászon és Sátoraljaujhelyen át Kassára irányitották, ahová minden gondoskodás nélkül és sok helyen napokig várakozva, március 23-án érkeztek meg.

Kassán 5 napig kellett várakozniok, mert a szállitmányt vezető román tiszt – állitólag üzleti érdekből – a vonatot Oderbergen keresztül Bécsbe akarta dirigálni és csak a menekültek kormánybiztosának a magyar honvédelmi minisztérium segitségével, továbbá az olasz misszió közbelépésével sikerült megmenteni a további hányattatástól honfitársainkat.

Kassának egész magyar lakossága a legnagyobb szeretettel fogadta a menekülteket. Nemcsak mindenféle élelmiszerrel halmozták el, hanem pénzsegélyben is részesitették őket. 0Hatezer cseh koronát osztottak ki közöttük. A kassai magyar társadalom is a legerélyesebben közbenjárt, hogy a magyar menekülteket ne szállitsák Bécsbe, hanem Budapestre irányitsák.

A brassói magyar szállitmány március 27-én került Hernádcsányba, ahol április 2-ig kellett várniok, mig a Máv. igazgatósága megfelelő cserekocsikat tudott rendelkezésre bocsátani, mert ezek hiányában a csehek nem engedték át őket a demarkációs vonalon. A kassai magyar társadalom Hernádcsányban is gondoskodott a menekültek megfelelő élelmezéséről, de maga Hernádcsány közösség magyar lakossága is szeretetteljesen hordta ki az élelmiszereket.

Az átrakodás után a demarkációs vonal átlépésénél Hidasnémeti községben valóságos ünnepies fogadtatás volt. A Rákóczy-induló elhangzása után a község plébánosa mondott buzdító és lelkes beszédes, majd a Himnusz és a Szózat eléneklése után szekérszámra osztották ki az élelmiszereket, azonkivül bort és csomagokat is. Husvét vasárnap érkeztek a menekültek Miskolcra, ahol a város ebédet és élelmiszereket adott, a MOVE pedig gyüjtést rendezett és a begyütt pénzt a menekültek között azonnal szétosztotta. Hasonló meleg szeretettel fogadta Honfitársainkat Mezőkövesd lakossága is, ahol szintén élelmiszereket kaptak.

A sokat szenvedett magyar családok hosszu hányattatását sokban megkönnyitette az az igazi magyar vendégszeretet, amelyben Kassától kezdve részük volt, és éppen ezért a menekültek kormánybiztosa a kiutasitott közalkalmazottakkal egyetértően ezuton is hálás köszönetét fejezi ki a kassai magyar társadalomnak azért a páratlan fogadtatásért, amelyben erdélyi testvéreinket részesítette.

******************************************************************************

Új kiadás hamarosan
Image
"Ne ragaszkodj a világhoz, használd. A rugalmasság a háború művészetének operatív elve." Sun Tzu
User avatar
Imperator
Posts: 190
Joined: 2017. May 16., Tuesday 12:56

Re: Friss Újság (Magyarország)

Post by Imperator »

Image

FRISS ÚJSÁG
CXV. évf. 84. sz. 2000.01.01.
Ár: 159.-Ft

Miniszterelnöki interjú: beváltottuk a hozzánk fűzött reményeket


Nem kívánok változtatni a koalíció összetételén, és megbízok azokban az emberekben, akiket korábban feladatokkal láttam el - mondta miniszterelnökünk kormánya kétéves fennállása alkalmából adott televíziós interjújában. A miniszterelnök nem számol azzal, hogy 2002-ben újból ellenzéki pozícióban találja magát. A miniszterelnök ijelentette: folytatják az egészségügyi reformot.
A miniszterelnök kiemelte, hogy 1994 és 1998 között a nyugdíjak 5-8 százalékot veszítettek reálértékükből. A jelenlegi kormány két év alatt a legalacsonyabb nyugdíjasok esetében ezt a csökkenést már visszapótolta, négy év alatt pedig minden érintett hasonló intézkedéseket érzékelhet.

Ugyancsak szólt a politikus az egészségügyi ellátórendszer, valamint a társadalombiztosítás átalakításáról. 2001-ben a kórházi ellátórendszert reformálják meg, 2002-től pedig az egész rendszer átfogó reformjára kerülhet sor.

A kormányfő kijelentette, szerinte jelenleg kisebb a korrupció Magyarországon, mint korábban. Hozzátette azonban: "van még tennivalónk." Saját tapasztalata egyébként az, hogy kevesebbet panaszkodtak neki mind a hazai, mind a külföldi vállalkozók, polgárok a korrupció miatt.

Nem számol azzal, hogy 2002-ben újból ellenzéki pozícióban találja magát - derült ki az interjúból. A miniszterelnök szeretné befejezni a megkezdett munkát, és erre lát is esélyt. "A világ végezetéig" nem maradhat persze hatalmon egy koalíció - tette hozzá, "előbb-utóbb ez be fog következni".

Ugyanakkor megjegyezte: "Voltunk mi is ellenzékben, nem a legpuhább kenyér". Szerinte a jelenlegi kormány tiszteletben tartotta az alkotmányosságot és az alapvető emberi jogokat - az ellenzékkel való viszonyban is. Példaként felhozta, hogy míg 1990 után a kormányokat 15-16 esetben marasztalta el alkotmánysértés miatt az Alkotmánybíróság, addig az ő kabinetjét csak kétszer (a büntetőeljárás és a közjegyzők szabályozásában meghozott döntések miatt).

A gázárra vonatkozó kérdésre elmondta: egy kis faluban nőtt fel, s tudja, miként kuporgatták össze az emberek a pénzt a gáz bevezetésére. Ma Magyarországon nincs piaci ára a gáznak, és várhatóan a közeljövőben nem is lesz az.


******************************************************************************
Image
"Ne ragaszkodj a világhoz, használd. A rugalmasság a háború művészetének operatív elve." Sun Tzu
User avatar
Imperator
Posts: 190
Joined: 2017. May 16., Tuesday 12:56

Re: Friss Újság (Magyarország)

Post by Imperator »

Image

FRISS ÚJSÁG
CXV. évf. 84. sz. 2000.02.11.
Ár: 159.-Ft

Jelentősebb magyarországi pártok listája


Kormánypárt

- Demokratikus Fiatalemberek Szövetsége (DEFISZ, a színük citromsárga (SSSSSSSSS), emiatt "Citrom Párt"-nak is szokták hívni, ide tagolódott be 1998-n a Keresztyén Párt).
A párt vezetője a magyar miniszterelnök: Osztó Tibor

Jelentősebb pártok:
- Vörösök Pártja (VÖP, színük vérvörös (SSSSSSSSS), szélsőséges baloldali, a '90 évek közepén szétvált MSZMP másik fele, vezetője: Mészáros János)

- Munkások Pártja (MUP, színük élénkpiros (SSSSSSSSS), liberális & baloldali, a '90 évek közepén szétvált MSZMP egyik fele, vezetője: Beharangozó Mátyás)

- Demokrata Szövetség (DESZÖ, színük tengerészkék (SSSSSSSSS), liberális & balközép párt, a '90 évek végén szétvált SZDSZ egyik fele, vezetője: Kun C. E. Áron)

- Szabadság Párt (SZABAD, színük világoskék (SSSSSSSSS), liberális & balközép párt, a '90 évek végén szétvált SZDSZ másik fele, vezetője: Demszku Gábor)

- Zöldek Szövetsége (ZÖLD, színük sötétzöld (SSSSSSSSS), liberális & center, vezetője: Tordai Réka)

- Jobb Magyarországért Párt (JOBB, színük arzénzöld (SSSSSSSSS), center, vezetője: Dudás Csaba)

Parlamenten kívüli jelentősebb pártok:

- Kisgazda Polgári Párt (KPP, színük fűzöld (SSSSSSSSS), jobboldali, vezetője: Torgyány Ferenc)

- Miénk a Haza (HAZA, színük vízkék (SSSSSSSSS), szélsőséges jobboldali, vezetője: Hunyadi László)******************************************************************************
Image
"Ne ragaszkodj a világhoz, használd. A rugalmasság a háború művészetének operatív elve." Sun Tzu
User avatar
Imperator
Posts: 190
Joined: 2017. May 16., Tuesday 12:56

Re: Friss Újság (Magyarország)

Post by Imperator »

Image

FRISS ÚJSÁG
CXV. évf. 87. sz. 2000.04.20.
Ár: 159.-Ft

KÜLÖNKIADÁS!!


Kormánykírzis?!

Ma hajnalban az M1 reggeli műsorában Demszku Gábor (Szabadság Párt) bejelentette hogy megdönthetetlen bizonyítékkal rendelkezik arról hogy a DEFISZ tudatosan elárulja az országot.

Elmondta hogy a Szabadság Párt előrehozott választásokat akar. A bizonyítékokat firtató kérdésekre Demszku Gábor elmondta még hogy a DEFISZ vezetősége által készített részletes tervek és hangfelvételek is vannak a birtokában.

Ezek arról szólnak hogy Osztó Tibor és kormánya 2005-re tudatosan átjátssza Oroszországnak a teljes magyar gazdaságot. A végcél pedig az ország végleges orosz szövetségbe kényszerítése. Ahol Magyarország pont úgy ahogy annak idején a Szovjetunió részeként nem lesz Oroszország egyenrangú partnere.

Az erről szóló bizonyítékokat már át is adták az ügyészségnek.
És ma kora délután a parlament elé viszik az ügyet és követelik hogy előrehozott választásokat írjanak ki.
Image
"Ne ragaszkodj a világhoz, használd. A rugalmasság a háború művészetének operatív elve." Sun Tzu
User avatar
Imperator
Posts: 190
Joined: 2017. May 16., Tuesday 12:56

Re: Friss Újság (Magyarország)

Post by Imperator »

Image

FRISS ÚJSÁG
CXV. évf. 88. sz. 2000.04.21.
Ár: 159.-Ft

KÜLÖNKIADÁS!!


Kormánykírzis!!!


A tegnap délutáni parlamenti ülés hatalmas indulatokat kavart.
Mint azt a tegnapi különszámunkban leírtuk. Demszku Gábor, a Szabadság Párt vezetője rendkívüli időközi választás kiírását indítványozta a parlamentben. Ennek okaként a hitelét vesztett kormányzatot jelölte meg. Az M1 reggeli műsora után átadott bizonyítékokra hivatkozva követelte az időközi választás megtartását.
Ez felkorbácsolta az indulatokat. A teljes baloldal egyhangúan követelte a választás kiírását (Vörösök Pártja,Munkások Pártja,Demokrata Szövetség,Szabadság Párt) míg a politikai paletta középső részén lévő pártok (Zöldek Szövetsége,Jobb Magyarországért Párt) szintén támogatták a javaslatot.
A Demokratikus Fiatalemberek Szövetsége azaz a kormánypárt természetesen ellenezte.
A már-már verekedésig fajuló vitát végül az Országgyűlés elnöke zárta le azzal, hogy kijelentette: azonnali nyilvános szavazást rendel el a kérdésben.
Utólag sokan azt gondolják hogy a szavazást a verekedés megelőzése miatt rendelte el.

Jelen volt: 195 képviselő a 386-ból (50,5%)

Végeredmény:

IGEN: 91 szavazat

NEM: 90 szavazat

TARTÓZKODOTT: 14 képviselő

A szavazást a távollévő 144 DEFISZ és 47 ellenzéki képviselőn túl a DEFISZ jelenlévő 14 képviselőjének tartózkodása döntötte el.

A végeredménynek megfelelően az Országgyűlés elnöke elrendelte hogy 2000. szeptember 2-n vasárnap (2000/3.) időközi országgyűlési választás lesz megtartva.

Image
"Ne ragaszkodj a világhoz, használd. A rugalmasság a háború művészetének operatív elve." Sun Tzu
User avatar
Imperator
Posts: 190
Joined: 2017. May 16., Tuesday 12:56

Re: Friss Újság (Magyarország)

Post by Imperator »

Image

FRISS ÚJSÁG
CXV. évf. 89. sz. 2000.07.02.
Ár: 159.-Ft

KÜLÖNKIADÁS!!


Egy hét múlva szavazunk!!!


Demszku Gábor, a liberális Szabadság Párt vezetője által kezdeményezett rendkívüli időközi választást jövő hét szombatra írták ki. A szavazásra 2000.07.08-n a reggel hattól este hétig tartó időszakban kerül sor. A szavazáson csak pártlistára lehet voksolni. Az idő rövidsége miatt az időközi választáson nincsenek egyéni jelöltek.

Az országgyűlési választáson egy lapot kapnak a pártlistákhoz. Mindegyik lapon egyet lehet választani, és az alatta/mellette lévő körbe kell két egymást metsző vonalat húzni. Ez lehet X, kereszt, vagy akár kettős kereszt is, de ha az egész kört besatírozza, az már nem érvényes.
Függetlenül a leadott szavazatok számától mindenképpen a legtöbb szavazatot kapott párt nevezheti meg a kormányfőt.
A szavazatok aránya egyenes arányban dönt a parlamenti képviselők számáról. Az új parlament akkor is megalakul, ha minden választókerületben csak egy ember adja le a szavazatát.

Választható pártok:

- Demokratikus Fiatalemberek Szövetsége (DEFISZ, a színük citromsárga (SSSSSSSSS), emiatt "Citrom Párt"-nak is szokták hívni, ide tagolódott be 1998-n a Keresztyén Párt).
A párt vezetője a jelenlegi magyar miniszterelnök: Osztó Tibor

- Vörösök Pártja (VÖP, színük vérvörös (SSSSSSSSS), szélsőséges baloldali, a '90 évek közepén szétvált MSZMP másik fele, vezetője: Mészáros János)

- Munkások Pártja (MUP, színük élénkpiros (SSSSSSSSS), liberális & baloldali, a '90 évek közepén szétvált MSZMP egyik fele, vezetője: Beharangozó Mátyás)

- Demokrata Szövetség (DESZÖ, színük tengerészkék (SSSSSSSSS), liberális & balközép párt, a '90 évek végén szétvált SZDSZ egyik fele, vezetője: Kun C. E. Áron)

- Szabadság Párt (SZABAD, színük világoskék (SSSSSSSSS), liberális & balközép párt, a '90 évek végén szétvált SZDSZ másik fele, vezetője: Demszku Gábor)

- Zöldek Szövetsége (ZÖLD, színük sötétzöld (SSSSSSSSS), liberális & center, vezetője: Tordai Réka)

- Jobb Magyarországért Párt (JOBB, színük arzénzöld (SSSSSSSSS), center, vezetője: Dudás Csaba)

- Kisgazda Polgári Párt (KPP, színük fűzöld (SSSSSSSSS), jobboldali, vezetője: Torgyány Ferenc)

- Miénk a Haza (HAZA, színük vízkék (SSSSSSSSS), szélsőséges jobboldali, vezetője: Hunyadi László)


A választók a választóhelyiségbe lépve megkapják a szavazólapokat és egy üres borítékot. A szavazólapok közül egy pártot lehet kiválasztani, és a borítékba helyezni. Ezzel meg is van a szavazás.

Ha nem borítékba kerül a szavazólap csak külön van bedobva a szavazat attól még érvényes.
Akkor sem veszti érvényét a szavazólap, ha a szavazópolgár áthúz rajta valamit, netán kézírásos felirattal toldja meg a rá nyomtatottakat. Szabad rajzolni.
Érvénytelen a szavazat, ha egy borítékba több szavazólapot is tettek, illetve ha olyan pártra szavaztak, amely visszalépett az indulástól.

A választási kampány június 9-én kezdődött, és 48 órával a választás napja előtt zárul.

/quote]
Image
"Ne ragaszkodj a világhoz, használd. A rugalmasság a háború művészetének operatív elve." Sun Tzu
User avatar
Imperator
Posts: 190
Joined: 2017. May 16., Tuesday 12:56

Re: Friss Újság (Magyarország)

Post by Imperator »

Image

FRISS ÚJSÁG
CXV. évf. 90. sz. 2000.07.03.
Ár: 159.-Ft

Itt a bizonyíték!


Kiderült melyek a korábban Demszku Gábor, a liberális Szabadság Párt vezetője által az ügyészségnek átadott anyagok:

1. Egy 10 oldalas papír Osztó Tibor aláírásával. Ezen egy kidolgozott terv szerepel ami szerint Magyarország az EU helyett az orosz föderációba lépne be.

2. Egy hangfelvétel egy megbeszélésről. A hangfelvételen Osztó Tibor és néhány fő embere tárgyal egy orosz küldöttséggel. A téma ugyanaz. A hangulat baráti. Egyértelműen ekkor keletkezett az 1. pontban hivatkozott papír.

Az ügyészség hivatalos kérelmet intézett Oroszország felé. Tudni szeretné kik tárgyaltak a hangfelvétel szerint.

Demszku Gábor szerint a hangfelvételen Osztó Tibor 19 percen át folyamatosan osztotta az észt. Ő ezt lemérte.

Most még nem tudni hogy ez a hangfelvétel mit jelent a választásra nézve. Szombat késő este kiderül.

Image
Image
"Ne ragaszkodj a világhoz, használd. A rugalmasság a háború művészetének operatív elve." Sun Tzu
User avatar
Imperator
Posts: 190
Joined: 2017. May 16., Tuesday 12:56

Re: Friss Újság (Magyarország)

Post by Imperator »

Image

FRISS ÚJSÁG
CXV. évf. 91. sz. 2000.07.09.
Ár: 159.-Ft

Vége. Itt az eredmény.


Lezárult a szavazatok összeszámolása.

VÉGEREDMÉNY:

A megjelenési arány országosan 70,53% volt.

Parlamentbe jutott pártok:
29,2% Miénk a Haza, vezetője: Hunyadi László
27,5% Szabadság Párt, vezetője: Demszku Gábor
22,7% Demokratikus Fiatalemberek Szövetsége, vezetője: Osztó Tibor
5,6% Demokrata Szövetség, vezetője: Kun C. E. Áron
5,2% Jobb Magyarországért Párt, vezetője: Dudás Csaba

Parlamentbe be nem jutott pártok (Nem érték el az 5% bejutási küszöböt.):
2,9% Zöldek Szövetsége, vezetője: Tordai Réka
2,3% Vörösök Pártja, vezetője: Mészáros János
1,6% Német Párt, vezetője: Müller Rudolf
1,3% Roma Párt, vezetője: Lakatos Ronaldó
1,2% Kisgazda Polgári Párt, vezetője: Torgyány Ferenc
0,5% Munkások Pártja, vezetője: Beharangozó Mátyás

A parlamenti képviselők száma:
Miénk a Haza: 125
Szabadság Párt: 117
Demokratikus Fiatalemberek Szövetsége: 97
Demokrata Szövetség: 24
Jobb Magyarországért Párt: 23


A választás napjáig a felmérések a DEFISZ-t vagy a Szabadság Pártot jelölték meg a választás legnagyobb esélyesének. A Miénk a Haza pártot nem vették túl komolyan. A várakozás szerint csak a parlamentbe jutás látszott elérhetőnek. Ehhez képest a hivatalos végeredmény szerint Hunyadi László (Miénk a Haza) alakíthat kormányt. De az már most kijelenthető hogy egyedül nem fogják tudni az országot vezetni.
Image
"Ne ragaszkodj a világhoz, használd. A rugalmasság a háború művészetének operatív elve." Sun Tzu
User avatar
Imperator
Posts: 190
Joined: 2017. May 16., Tuesday 12:56

Re: Friss Újság (Magyarország)

Post by Imperator »

Image

FRISS ÚJSÁG
CXV. évf. 92. sz. 2000.07.16.
Ár: 159.-Ft

Megalakult az új kormány


Hunyadi László (Miénk a Haza) ma reggel bejelentette hogy az új kormány megalakításával kapcsolatban befejeződtek a hárompárti tárgyalások. Megerősítette hogy nem alakul semmilyen koalíció.
Elmondta még hogy miként alakulnak a pártok közötti erőviszonyok a következő két évben.
A korábbi kormányfő Osztó Tibor (DEFISZ) és pártja elsősorban a külügyi döntéseknél tud majd érdemben beleszólni. Ott elsősorban velük kell majd dűlőre jutniuk. Demszku Gábor és Szabadság Pártja ezzel szemben elsősorban a belügyi döntéseknél képes erőt mutatni.
A hadügyi kérdéseknél a Miénk a Haza képvisel többséget. Kifejtette hogy személy szerint neki és pártjának is a legfontosabb terület ma a haderő modernizálása.
Minden egyéb területen hárompárti egyeztetésre lesz szükség.

A Demokrata Szövetségnek és a Jobb Magyarországért Pártnak véleménye szerint csak egy-egy kérdésnél lesz döntő szava.
Minden területen mindhárom párt képviselteti magát de az erőviszonyok úgy alakultak hogy mindhárom párt egy-egy területre fókuszált. Azokon a területeken velük kell szót értenie Hunyadi László pártjának. Mint ahogy az ellenzéknek minden döntéshez szüksége van egy másik nagy párt támogatására is. A két öt százalékos pártnak pedig két nagy párt támogatása szükséges.

Mivel a Miénk a Haza párt csak nehezebben képes egy másik párt szemében radikálisabb döntést meghozni. Emiatt a Miénk a Haza programjának több pontját is félre kellett tennie. De idővel majd minden tervezett programot meg akarnak valósítani. Terveik szerint 2002 után. Ez a választási győzelem most arra elég hogy semmilyen döntés ne születhessen a Miénk a Haza nélkül.

A pártvezető elmondta még hogy pártjában a képviselők a többi párthoz képest sokkal nagyobb szavazati szabadsággal rendelkeznek. Egyedül a Miénk a Haza pártban szavazhatnak teljesen szabad akaratukból a képviselőik. Mindegyik másik párt elvárja hogy a pártjuknak megfelelően szavazhatnak csak a képviselőik. Ezt ők párthűségnek hívják. A Miénk a Hazában ez egyáltalán nem így van. Kivétel ez alól csak az az eset amikor a Miénk a Haza párt terjeszt elő egy szavazást. A mások által előterjesztett döntéseknél a képviselők a saját tudásuk alapján dönthetnek. Hunyadi László ezzel kapcsolatban elmondta hogy a képviselőik többsége saját meggyőződéséből lett a Miénk a Haza képviselője ezért biztos benne hogy nem fognak a párt ellenében szavazni.

Kértük hogy 3 területet emeljen ki. Mit várhat az ország?
A legelső a biztonság.
Ellenzik a hadkötelesség teljes eltörlését. Mert szerintük ezzel a lépéssel Magyarország érdek érvényesítő ereje tűnne el. De modernizálni is szükséges a haderőt ez nem kérdés.
"Nem szabad hogy kizárólag más ország jóindulatától függjünk"- mondta. Ezért az első dolog amit meg fognak tenni a kötelező sorkatonaság teljes átszervezése lesz. És ezt már jövő héten elkezdik.
Ezen kívül a határőrség is lényeges eleme a hon védelmének. Mint ahogy tervben van a csendőrség újra megalakítása. Természetesen teljesen újra szabályozva a működését.

A második talán az EU csatlakozás és talán a NATO bővítés kérdése. Mert ez nagyon sokakat érdekel és fontos a jövőnk szempontjából.
Ezzel kapcsolatban elmondta hogy ez nagyban függ annak eredményétől hogy Magyarországtól mit akar az EU és igazából mit nyújtana számunkra. Ezt kell mérlegre tenni. De az esetleges felvételhez nagyon fontos kérdésnek tartja annak tisztázását is hogy mikét lehet elhagyni a szövetséget. Mert nem tudhatjuk mit hoz a jövő.
Abban biztos hogy nem akarják Magyarországon leváltani a Forint intézményét mert az is nagyobb függőséget okozna. Ameddig ő lesz hatalmon nem valószínű hogy lesz hazánkban euro. Ő nem csak nevében független Magyarországról álmodik. De örülne egy egységes és pozitív Európának. Ahol egyenlőek a feltételek is.
A NATO bővítéséről elmondta hogy egyértelmű nemzetközi szabályok vonatkoznak rá. Ennek megfelelően aki csatlakozni akar annak ezeknek minden pontját be kell tartania. Ebben nem lehet kérdés. Az idegenbe ragadt magyarság kérdését komolyan vizsgáljuk. Nem hagyhatjuk hogy kár érje a honfitársainkat. Ez egy lehetőség megvédeni őket. Ezért mi élni fogunk vele.

A harmadik pont a gazdaság. Még további fontos kérdések is vannak de most ezek a legfontosabbak.
Hunyadi László szerint sokkal fontosabb most az elmúlt évek rablógazdálkodását megszüntetni és a gazdaságot újraéleszteni. Mert szerinte ma haldoklik a gazdaságunk. Tűnnek el a kistermelők. A nagyok pedig külföldi kezekbe kerültek majd kivonták onnan a tőkét. Ezzel megsemmisítve több jelentős hazai termelőt. A fontos stratégiai gazdasági vállalatokat vissza kell kapnia a kormányzatnak. És újra kiépíteni egy még jobban termelő gazdaságot. Nem szabad hagyni hogy gazdaságunk átalakuljon külföldi tőkétől függő összeszerelő üzemmé. Mert meglátása szerint ma erre vezet a gazdaság útja ami véleménye szerint szörnyen rossz.

Image
Image
"Ne ragaszkodj a világhoz, használd. A rugalmasság a háború művészetének operatív elve." Sun Tzu
User avatar
Imperator
Posts: 190
Joined: 2017. May 16., Tuesday 12:56

Re: Friss Újság (Magyarország)

Post by Imperator »

Image

FRISS ÚJSÁG
CXV. évf. 93. sz. 2000.07.17.
Ár: 159.-Ft

Akkor koalíció vagy sem?


Tegnap óta a féll országot foglalkoztatja Hunyadi László bejelentése. Sokan nem értették hogy ha nincs koalíció akkor miért kell mégis alkalmazkodni a többi párthoz.
Hunyadi László elmondta hogy valószínűleg rosszul fogalmazott. Természetesen a Miénk a Haza alakít kormányt de néhány területen kénytelenek teret engedni a többi párt képviselőinek is. A Miénk a Haza nem győzött nagy előnnyel ezért a többi párt képviselőinek is lesz beleszólása a kormányzásba. Reményét fejezte ki hogy talán majd 2002-n ha nagyobb előnnyel tudnak győzni akkor másképp lehet.

Demszku Gábor (Szabadság Párt) szerint Hunyadi a szavaival csak a felelősséget akarta már most másokra kenni.
Osztó Tibor (DEFISZ) szerint nem a Hunyadi szavaival kellene foglalkozni hanem hogy jó irányba tartson az ország.
Kun C. E. Áron (Demokrata Szövetség) kíváncsian várja a közös munkát és kijelentette hogy pártja nem fog meghajolni a Miénk a Haza előtt.
Dudás Csaba (Jobb Magyarországért Párt) vezetője szerint máris kezdődik a mellébeszélés. Pont mint a DEFISZ uralma alatt.
Image
"Ne ragaszkodj a világhoz, használd. A rugalmasság a háború művészetének operatív elve." Sun Tzu
Locked