Németország Nagykövetsége

Post Reply
User avatar
fater39
Észak-Korea
Posts: 18
Joined: 2023. August 16., Wednesday 14:00

Németország Nagykövetsége

Post by fater39 »

Image
User avatar
Trabant
India
Posts: 235
Joined: 2016. September 27., Tuesday 14:35

Re: Németország Nagykövetsége

Post by Trabant »

(Üzenet a Német Szövetségi Köztársaság Kormányának; ádatja: Dimitrisz Karagiannisz külügyminiszter Olaszország athéni nagykövetének)

Tisztelt Külügyminiszter Úr!

A Görög Köztársaság Kormányának és népének nevében üdvözlöm a Német Szövetségi Köztársaság kormányát és a német népet. Hazánkban a német újraegyesítés közelgő tizedik évfordulóját épp olyan lelkesen fogják ünnepelni, mint magában Németországban.

Az új évezredhez közeledve Görögország különös várakozással tekint az Európai Unió évek óta napirenden lévő reformjára, mélyülésére és kibővülésére. Meggyőződésünk, hogy miközben a közeljövőben várhatóan bekövetkező keleti irányú bővítés Németországot az új európai integrációs térség súlypontjává teszi, Görögország a földrajzi Európa délkeleti perifériájának egyetlen magas jövedelmű országaként fontos szerepet játszhat e régió Mag-Európához történő integrálásában.

Hogy ez megvalósulhasson, fontosnak tartjuk, hogy az Európai Unió közeljövőre tervezett reformjai - a közös európai fizetőeszköz bevezetése, az alapszerződések és az intézményi működés átalakítása, az új keleti tagállamok integrációjának előkészítése - olyan módon történjen meg, hogy az gazdaságilag mind az északi, mind a déli tagállamok számára fenntartható legyen. Ez kétség kívül valamennyi jelenlegi tagállam eminens érdeke. A megvalósítás mikéntjét illetően pedig nagy várakozással tekintünk arra, hogy Németország, az Európai Unió legnépesebb és vezető gazdasági hatalma hangját hallassa az Unió fórumain.

A multilaterális európai fórumokon való egyeztetések mielőbbi beindítása mellett üdvösnek tartanánk azt is, ha a német és a görög kormány kétoldalúan is tárgyalásokat folytatna országaink kapcsolatainak mélyítéséről és az európai integrációs folyamat előmozdításáról. Ennek érdekében javasoljuk, hogy a közeljövőben akár Berlinben, akár Athénban kerüljön sor egy legmagasabb szintű találkozóra országaink kormányfői és a közös érdekeltségű ügyekben érintett szakpolitikai területekért felelős miniszterei között.

Visszajelzésüket izgatottan várjuk.

Szívélyes üdvözlettel,

Dimitrisz Karagiannisz,
a Görög Köztársaság külügyminisztere
Image
User avatar
fater39
Észak-Korea
Posts: 18
Joined: 2023. August 16., Wednesday 14:00

Re: Németország Nagykövetsége

Post by fater39 »

(Levél Görögország Kormánya részére.)

Tisztelt Karagiannisz Miniszter úr!

Német Szövetségi köztársaság nevében üdvözöljük Görög köztársaságot és a Görög népet. Kormányunk egy új EU-s javaslaton dolgozik amiről jelenleg annyit mondanék, hogy az Euro bevezetése a csatlakozási folyamatok meggyorsítása, és a Shengeni egyezményt is érintené. Természetesen amint a javaslatunk előrehaladott állapotba kerül az uniós bizottságok elé fogjuk tárni.

Tisztlt Miniszter úr, örömmel fogadjuk meghívását Athénban, ahol Gerhard Schröder kancellárúrral, és Robert Habeck gazdasági miniszterrel. látogatnánk önökhöz.

Tisztelettel: Joschka Fisher
Külügyminiszter
Post Reply