Apróbb szabályok gyűjteménye, Speciális NJK diplomácia, DP azaz a Diplomáciai Pont

A Republik játék hivatalos közleményei és a játékszabályok. Ha valami, akkor ez a kötelező!
Post Reply
User avatar
Cormac
játékvezető (avatar)
Posts: 1138
Joined: 2016. September 26., Monday 9:31
Contact:

Apróbb szabályok gyűjteménye, Speciális NJK diplomácia, DP azaz a Diplomáciai Pont

Post by Cormac »

A játék élvezetének minél magasabb faktora miatt (magyarul, hogy minél élvezhetőbb legyen a játék) bevezetünk apróbb szabályokat:

Nagykövetség szabály
Az egyszerűség kedvéért minden országnak minden más ország fővárosában található egy külön nagykövetsége. A krízisek során ezzel is érdemes mindenkinek számolnia. Ez plusz lehetőségeket is jelent (jogilag saját állami területnek számít és ez kihasználható, de hasznos továbbá ezekben a témákban: kapcsolatfelvétel, hírszerzés, rejtett küldetések, helyismeret, stb).

/Jól tudjuk, hogy ez nem mindig életszerű, hiszen pl a Funafuti-atoll (Tuvalu fővárosa) összesen 2,4 nKm-es szárazföldjén nehéz elképzelni 250 másik ország nagykövetségét, azonban így nem kell keresgélni, hogy adott országban van-e nagykövetséged, esetleg konzulátus, vagy csak egy tiszteletbeli kijelölt konzul, aki egy harmadik ország konzulátusán dolgozik 57 másikkal együtt és azt is csak hetente háromszor. Így adott, hogy ott van és punktum./

Általában egy kisebb nagykövetségen összesen 20-30 személy dolgozik (a biztonságiakat is beleértve), egy közepesen 50-120 fő, míg egy nagyobbon 120-200 fő dolgozik. Ez természetesen adott helyzetben bármikor kibővíthető, mivel ez az adott ország követségi területe, így ebben a kérdésben is korlátlanul dönthet a tulajdonos.

A nagykövetségen a következők végzik a hivatásukat:
- az ország kirendelt nagykövete (és általában annak családja)
- a nagykövetség különböző szolgálatainak szakemberei (plusz családjaik)
- egyéb kisegítő személyzet (takarítók, titkárok, telefonközpontosok, szakácsok, stb)
- biztonsági személyzet (általában katonák, akik az egyszerű katonáknál jobban képzett különleges alakulatok embereiből kerülnek ki (pl. tengerészgyalogosok), vagy/és civil biztonsági cégek szakemberei (ezek random képességekkel). Általában egy kisebb követségen 10-20, közepesen 20-40, míg egy nagyobbon 50-80 biztonsági alkalmazott is lehet.


Speciális NJK diplomácia

Mivel a Nem Játékos Nemzeteket (NJK) mindig avatar képviseli és mivel az avatarok száma miatt kényszerűen a játékosok (JK) száma is korlátozott, ráadásul a most (2023.nyarán) újrainduló játékban a legnagyobb nemzetek (USA,Orosz,Kína) mind NJK vezetés alatt kezdenek, ezért az NJK-kal kapcsolatosan diplomácia a játékban kiemelt jelentőséggel bír.
Az NJK nemzeteket bármikor érdemes lehet megkeresni (privát részeteken NJK diplomácia topik való erre), de a következő témákban kifejezetten ajánlott:
- segítség kérése: támogatás, technológia, haderő, vagy akár hadi jelenlét kérése
- közösködés: diplomáciai, hadművelet, fejlesztési, projekt
Ami miatt NE KERESD MEG az NJK nemzeteket: kereskedelem. Ugyanis az NJK nemzetek kereskedelme = a Világpiaccal.

A kérések az NJK diplomáciai topikokba kerüljenek, de itt is (mint minden topikban): ne várjatok el hosszú válaszokat az aviktól, mert az avatar/ok/ ideje is véges.


DP azaz a Diplomáciai Pont
A játékban már lehet Diplomáciai Pontokat kapni, amelyeket az avatarok rögzítenek a weboldalon és szuper dolgokra tudtok beváltani.
A beválthatóság még kialakulóban van -mivel régi az ötlet, de nem dolgoztuk ki rendesen-, de néhány dolog már most biztos:
- kedvezőbb NJK reakciók a megkeresésekre
- kedvezőbb random NJK diplomácia
- valamely nem túl jelentős országadat bónusz növelése
- random bónuszt lehet kapni körváltáskor, kedvező esemény formájában


Hogyan lehet szerezni:
- kiváló saját nemzeti újsággal (minőség és a minimális gyakoriság)
- kiváló szerepjátékkal JK-JK diplomáciában (szövetségi topikokban)
- beküldött és megjelent minőségi világhírrel
- zseniális új húzással (hadügyi)
- zseniális új húzással (BO)
- zseniális új húzással (fejlesztés)
- a játék jobbá tételével
Post Reply