Technológia átadás-átvétel, technológia lopás

A Republik játék hivatalos közleményei és a játékszabályok. Ha valami, akkor ez a kötelező!
Post Reply
User avatar
Cormac
játékvezető (avatar)
Posts: 1138
Joined: 2016. September 26., Monday 9:31
Contact:

Technológia átadás-átvétel, technológia lopás

Post by Cormac »

Mivel a technológia nem csak tudást, hanem speciális eljárásokat és esetenként helyi szokásokat is jelent, ezért semmilyen technológia nem szerezhető meg adás-vétellel vagy lopással 100%-osan, csak maximum 75%-ig szerezhető meg. A 75%-os technológia természetesen ezután könnyebben befejezhető, így gyorsan meglehet az adott technológia.

TECHNOLÓGIA ADÁS-VÉTEL

Technológiát át tudtok adni olyan nemzeteknek, amelyiknek nincsen meg az adott technológia, de kifejlesztheti azt. Ami a vevőnél nem kifejleszthető, azt nem lehet átadni. Ez esetben a közbülső technológiákat kell először kifejlesztenie (megszereznie).
Az "Ingyenesen elérhető technológiák" topikban közkinccsé tehetitek azokat a technológiákat, amelyeket ingyen bárkinek átadnátok.

A technológia átadása a következőképpen zajlik:

1. lépés
Megegyeztek a kereskedelem részleteiről, azaz hogy a vevő mit ad (ha ad) a technológiáért. A megegyezést mindkét fél rögzíti a saját privát topikjában. A vevő kötelessége ellenőrizni, hogy az adott technológiát képes-e kifejleszteni (ott van a futó vagy a kifejleszthető technológiák között).

2. lépés
A privát topikban jelzitek avatarnak, hogy megállapodtatok és kéritek a technológia átadásának megkezdését.
A vevő az adott technológiát elkezdi kifejleszteni.

3. lépés
Amint megkaptátok az avatartól a technológia átadásának hosszát, a weboldalon indítsatok egy kereskedelmi megegyezést (a másik fél pedig fogadja el), aminek megjegyzésébe (leírásába) megírjátok a technológiai adás-vétel tényét (szerepeljen benne mit miért adtok), a kereskedelmi ajánlat hossza pedig az avatar által megadott kör legyen.
Az ajánlat lehet akár képletesen 1 eco is, ez megegyezés kérdése.

4. lépés
Amint letelt az átadás ideje (és ha nem egy körös), jelezzétek avatarnak, hogy állítsa be a megszerzett technológiát.
Ezzel gyakorlatilag sokat segítettetek a vevő ország technológiai kutatásában.


TECHNOLÓGIA ELLOPÁSA

A technológiákat BO-ban is meg lehet szerezni (volt már rá IRL példa). Ehhez BO akciót kell indítani technológia lopásra. Itt is csak olyan technológiát lehet ellopni, aminek a kifejlesztésére amúgy az ország képes (el lehet indítani (vagy már fut) a kutatás menüben). Ha nem tudod, hogy adott országnak megvan-e a kiszemelt technológiája, akkor először kutasd ki egy BO akcióban és ha bebizonyosodott, hogy megvan neki, akkor indíthatod is a megszerzésére az akciót.
A BO-ban ellopott technológiák jelenthetnek néhány %-ot, de ezzel is maximum 75%-ig szerezhető meg adott technológia.
Post Reply