Apróbb szabályok gyűjteménye

A Republik játék hivatalos közleményei és a játékszabályok. Ha valami, akkor ez a kötelező!
Válasz küldése
Avatar
Cormac
játékvezető (avatar)
Hozzászólások: 626
Csatlakozott: 2016. szeptember 26., hétfő 9:31
Kapcsolat:

Apróbb szabályok gyűjteménye

Hozzászólás Szerző: Cormac »

A játék élvezetének minél magasabb faktora miatt (magyarul, hogy minél élvezhetőbb legyen a játék) bevezetünk apróbb szabályokat:

Nagykövetség szabály
Az egyszerűség kedvéért minden országnak minden más ország fővárosában található egy külön nagykövetsége. A krízisek során ezzel is érdemes mindenkinek számolnia. Ez plusz lehetőségeket is jelent (jogilag saját állami területnek számít és ez kihasználható, de hasznos: kapcsolatfelvétel, hírszerzés, rejtett küldetések, helyismeret, stb).
/Tudjuk, hogy ez nem mindig életszerű, hiszen pl a Funafuti-atoll (Tuvalu fővárosa) összesen 2,4 nKm-es szárazföldjén nehéz elképzelni 200+ másik ország nagykövetségét, azonban így nem kell keresgélni, hogy adott országban van-e nagykövetséged, esetleg konzulátus, vagy csak egy tiszteletbeli kijelölt konzul, aki egy harmadik ország konzulátusán dolgozik 57 másikkal együtt, de azt is csak hetente háromszor/

Általában egy kisebb nagykövetségen összesen 20-30 személy dolgozik (a biztonságiakat is beleértve), egy közepesen 50-120 fő, míg egy nagyobbon 120-200 fő dolgozik.

A nagykövetségen a következők végzik a hivatásukat:
- az ország kirendelt nagykövete (és általában annak családja)
- a nagykövetség különböző szolgálatainak szakemberei (plusz családok)
- egyéb kisegítő személyzet (takarítók, titkárok, telefonközpontosok, szakácsok, stb)
- biztonsági személyzet (általában katonák, akik az egyszerű katonáknál jobban képzett különleges alakulatok embereiből kerülnek ki (pl. tengerészgyalogosok), vagy/és civil biztonsági cégek szakemberei). Általában egy kisebb követségen 10-20, közepesen 20-40, míg egy nagyobbon 50-80 biztonsági alkalmazott van.
Válasz küldése